Yakında..

tarafından
493
Yakında..

Memuriyet hayatıma mali mevzuat donanımı gerektiren bir birimde başladım; çalıştığım kurum henüz yeni kurulmuştu. Kurumda hemen her birimde sadece iki yönetici vardı, ayrıca ya bir memur vardı yada hiç yoktu. Yaklaşık 30 kişi merkezi atama ile atanmış ve birimlerde başlamıştık. Dolayısıyla kurum, beyin fırtınası yapmaya, mali mevzuat tartışmaya ve birlikte atandığım arkadaşlarla bilgi yarıştırmaya müsaitti.
İlk başlarda sorgulamadan bilgiyi aldık kullandık ancak bir süre sonra anlatılanların mevzuatta yeri olup olmadığını tartışmaya, farklı fikirlerimizi dayanaklaştırmaya çalıştık. Gördük ki kamuda özellikle mali alanda bazı “hurafeler”in olduğunu, bu rivayetlerin kulaktan kulağa yayılan kalıplaşmış efsaneler (!) olduğunu fark ettik.
Kurumda hep birlikte bir araya gelip konuları tartışamıyorduk, bu ihtiyaca binayen öncelikle kendi kurumumuzda satın alma işiyle uğraşan personeli bir araya getirip tartışmak, uygulama birlikteliği sağlamak amacıyla 11 Kasım 2014 yılında facebook üzerinde “Kamu İhale Mevzuatı Bilgi Paylaşım Platformu”muzu kurduk ve kurumumuzdaki kişileri ekledik. Ancak platforma katılmak için dışarıdan da talepler gelince; platformu herkesin hizmetine açtık ve 17.03.2021 tarihi itibariyle üye sayımız çok şükür 28.000 kişiyi aşmıştır.
Kurulduğu günden bugüne platformumuzu destekleyen, soru soran, cevap veren, doküman paylaşan herkese çok teşekkür ederiz.
Üyelerimiz zaman zaman bir web sayfası kurulsa bilgi ve dokümanların daha derli toplu olacağı, bilgiye ulaşımın daha kolay olacağı yönünde tavsiyelerde bulunmuşlardır ancak şahsımca çeşitli nedenlerle uygun bulunmamıştır.
Ancak artık bir web sayfası oluşturmanın zamanın geldiğini düşünmekteyim; inşallah farklı alanlarda kendini yetiştirmiş 6 yada 7 kişi kamu personelinden oluşan bir ekip ile hem mali hem de personel mevzuatını kapsayan bir sayfa ile karşınızda olacağız. Aynı zaman da Facebook sayfamızda da çalışmalarımız devam edecektir.
Ekibimizde yer alacak arkadaşlar tamamen gönüllülük esasına dayalı, hoş bir seda bırakma peşinde koşan çok kıymetli kişilerdir.
Web sayfamız kesinlikle ÜCRETSİZ olacak ve sizlerden gelecek eleştiri ve yönlendirmelere göre şekil alacaktır.
Web sayfamızın adresi konusunda önerilerinizi bekler; işlerinizde kolaylıklar dilerim…
• Kamu İhale Mevzuatı Bilgi Paylaşım Platformu Yöneticisi